Cie Balltazar

Compagnie Balltazar werd in 2003 opgericht door Hans in het kader van zijn solovoorstelling 'BonBon'. Hans werkte een jaar alleen aan de voorstelling 'De Ballen van Balltazar' tot contrabassist Jef Scheepers zich in 2009 kwam aansluiten bij de compagnie. In 2014 kwam ook Thomas Decaestecker (Key) er bij in het kader van 'Orkest Bazar'; een mobiele, muzikale circusact.

In 2019 sloot Lumineiro zich aan met het oog op  een nieuwe creatie "Circo Dodo" en in 2020 komen ook Papus Keita, Mohamed Keita en Iara Gueller aansluiten om samen de voorstelling "Friendly Freaks" te creëren.

 

Hans Vanwynsberghe

Professioneel jongleur en acrobaat, kegels, ballen, slap koord, ladders en varkensboer. Circusdocent in meerdere circusateliers in Vlaanderen, speelde en doceerde reeds in meer dan 15 landen. Bekend van Shake That.

Hij schreef een lijvige jongleerencyclopedie, een stapel reisverslagen en heeft zijn eigen systeem om nieuwe talen te leren. Die kan je allemaal hier downloaden.

  

Jef Scheepers

De vuilste multi-instrumentalist van België, Studeerde Jazz Contrabas in Antwerpen en Lissabon, noord indiase muziek in Karnataka en volgende verschillende clown- en theaterstages in binnen en buitenland, momenteel speelt hij voor circus, theater, straattheater, verscheidene jazz-formaties en soms symfonieorkesten.

Onder andere ook te zien in Cabaretti Orchestra.

 

Thomas De Caestecker

Zijn eerste liefde was parcours, en van daar was de sprong naar circus en straattheater klein. In Orkest Bazar zorgt hij voor de spectaculairste acrobatie, jongleert, houdt evenwicht op rolla bolla en speelt daarbovenop ook nog eens sax en trompet.

Hij is ook te bewonderen in het gezelschap "Be Flat" met de voorstelling "Follow me" en "Ludo en Arsène" 

 

Lumineiro (Luciano Salve Salve)

Braziliaanse jongleur, clown en percussionist die in zijn thuisland wereldbekend is als de frontman van "Mustache e os apaches". 


Kemo Benze Keita "papus", "papiflex"

Acrobaat contorsionist uit Guinee, conackry die sinds eind 2018 in België woont. Hij haalde de halve finale van africa got talent en zit op dit moment in de halve finale van Spain got talent en Brittain got talent.


Mohamed Keita ("150 fire")

Cie balltazar leerde Mo kennen bij een bezoek aan Sencirk, Dakar, waar Mohamed  hoofdacrobatiedocent was. Na 5 pogingen kreeg hij een visum en overtuigde onmiddellijk ook de circusschool van Chatellerault waar hij een voltijds contract kreeg en zich ondertussen verder kon ontplooien als circusartiest. Hij heeft een solo en  het duo katala en is ook te bewonderen in vïa van  cie les melangeurs


Iara Gueller

Groeide op in een traditionele circusfamilie in Brazilië, volgde een opleiding klassieke dans en daarna de circusopleiding ESAC in Brussel, waar ze zich scpecialiseerde in luchtacrobatie. Haar liefde achterna bleef ze in Brussel wonen ...


Jeanneke Van Roeien

Groeide op als dochter van een herder en stond al vanaf haar zes jaar op scene als violiste. Ze specialiseerde zich in Roma muziek en volgde een opleiding Klassieke viool, om zich daarna volledig te richten op het straattheater. Speelt onder andere ook in Ravno (Be Flat)